27. august 2017 Kristoffer 1Kommentarer

Syltede rødløg er nemme og hurtige at lave. De er en af de ting der altid står i køleskabet hjemme hos os. Har du rødløg i overskud, så er det bare at komme igang. Velbekomme!

Antal Personer:

10+

Ingredienser:

2 stk. rødløg
1 dl lagereddike
1 dl sukker
1 dl vand
5 hele sorte peberkorn
2 laurbærblade
½ tsk. dildfrø
1 agurker
Grov salt
Du kan i det hele taget tilsætte krydderier efter eget ønske, f.eks. chili, kanel, kardemomme osv.

Opskrift:

  1. Bland edikke, sukker, peberkorn, laurbærblade, nelliker og sennepsfrø i en gryde.
  2. Varm blandingen stille og roligt op.
  3. Kog lidt vand og skold et glas med låg (låget skal slutte tæt)
  4. Rens dine løg, del dem i 2 og skær skiver i den ønskede tykkelse.Jeg skærer dem i 3 – 4 mm. tykkelse.
  5. Put løgene i dit skoldede glas op.
  6. Nu burde blandingen af edikke, sukker, peberkorn, laurbærblade, nelliker og sennepsfrø være klar. Den skal lige op og koge, og så snart dit sukker er smeltet, er den klar.
  7. Hæld blandingen i dit glas med rødløg, sæt låget på, vend bunden i vejret på glaset (så renset indersiden af låget).
  8. Stil køligt.

Noter:

Syltede rødløg er perfekt i en hjemmelavet burger, især en burger med pulled porke.
Et glas bør kunne holde sig i flere uger på køl, men vi laver altid kun 1 glas ad gangen og de bliver spist inden for 14 dage.

One thought on “Syltede rødløg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *