Syltede rødløg er nemme og hurtige at lave. De er en af de ting der altid står i køleskabet hjemme hos os. Har du rødløg i overskud, så er det bare at komme igang. Velbekomme!
Antal Personer:
10+
Ingredienser:
2 stk. rødløg
1 dl lagereddike
1 dl sukker
1 dl vand
5 hele sorte peberkorn
2 laurbærblade
½ tsk. dildfrø
1 agurker
Grov salt
Du kan i det hele taget tilsætte krydderier efter eget ønske, f.eks. chili, kanel, kardemomme osv.
Opskrift:
- Bland edikke, sukker, peberkorn, laurbærblade, nelliker og sennepsfrø i en gryde.
- Varm blandingen stille og roligt op.
- Kog lidt vand og skold et glas med låg (låget skal slutte tæt)
- Rens dine løg, del dem i 2 og skær skiver i den ønskede tykkelse.Jeg skærer dem i 3 – 4 mm. tykkelse.
- Put løgene i dit skoldede glas op.
- Nu burde blandingen af edikke, sukker, peberkorn, laurbærblade, nelliker og sennepsfrø være klar. Den skal lige op og koge, og så snart dit sukker er smeltet, er den klar.
- Hæld blandingen i dit glas med rødløg, sæt låget på, vend bunden i vejret på glaset (så renset indersiden af låget).
- Stil køligt.
Noter:
Syltede rødløg er perfekt i en hjemmelavet burger, især en burger med pulled porke.
Et glas bør kunne holde sig i flere uger på køl, men vi laver altid kun 1 glas ad gangen og de bliver spist inden for 14 dage.
One thought on “Syltede rødløg”