15. september 2017 Kristoffer 0Kommentarer

Imponer din familie eller gæster med lækker svinemørbrad med fyld, pakket ind i bacon. Det er nemt at lave og smager helt fantastisk. Velbekomme!

Antal personer:

4 – 6

Ingredienser:

2 stk. svinemørbrad
2. pk. skiveskåret bacon
3 skiver god røget bacon (alternativt kan du bruge en ekstra pk. skiveskåret bacon).
100 gr. feta
1 løg
1 fed hvidløg
Frisk basilikum
Salt og peber

Opskrift:

  1. Rens hver svinemørbrad og fjern alle sener.
  2. Skær din svinemørbrad 3/4 igennem og rul den ud på et skærebræt. Giv den par gode tryk med din håndflade, så den bliver så flad og jævn så muligt.
  3. Gør dit løg og hvidløg klar og hak det fint.
  4. Skær 3 skiver god røget bacon, ca. 0.5 cm i tykkelsen. Skær din bacon i små tern.
  5. Varm en pande op og tilsæt bacon.
  6. Efter et par minutter tilsætter du de hakkede løg og hvidløg. Steg i yderligere et par minutter, indtil din bacon er sprød.
  7. Skær din feta i mindre stykker og fordel det på de 2 svinemørbrad.
  8. Tag en god håndfuld frisk basilikum, hak det fint og fordel det på de 2 svinmørbrad.
  9. Hæld hvidløg, løg og bacon over de 2 svinemørbrad. Gem panden og stegefedtet.
  10. Giv din svinemørbrad salt og peber efter smag.
  11. Hver svinemørbrad pakkes ind i bacon. Du tager et stykke skiveskåret bacon og folder det omkring din svinemørbrad. Det må gerne være stramt. Fortsæt med et nyt stykke bacon der hvor det første sluttede. Sådan fortsætter du til hele din svinemørbrad er pakket ind i bacon.
  12. Det hvor du starter og slutter med bacon, vil din bacon være lidt løs. Du kan sikre din bacon med stegesnor eller bare et par tandstikker, så baconen holdes fast.
  13. Tænd din ovn på 200 grader.
  14. Varm den pande op du har brugt til løg, hvidløg og bacon. Steg din svinemørbrad et par minutter på hver side, så baconen bliver sprød.
  15. Tag din svinemørbrad af panden og læg dem i en ildfast fad.
  16. Put dit ildfaste fad i ovnen og steg dem til kernetemperaturen er ca. 65 grader. Det bør tage ca. 20 minutter.
  17. Tag din svinemørbrad ud af ovnen, pak dem ind i sølvpapir og lad dem hvile i ca. 10 minutter.
  18. Skær dem i skiver og server herefter.

Noter:

Du kan lave denne svinemørbrad med stort set hvilket som helst fyld. Det smager også fantastisk med champignons og pikantost.
De fleste friske krydreurter vil give din svinemørbrad et lækkert pift.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *