21. august 2017 Kristoffer 0Kommentarer

Stegt flæsk er en gammel ret, faktisk var det daglig kost i 1800-tallet. Så stegt flæsk med persillesovs er med god grund en klassisk dansk ret. For mange er stegt flæsk med persillesovs kun noget man spiser på en restaurant. Det er synd da retten er overraskened let at lave. Prøv denne nemme opskrift og imponer dine gæster. Velbekomme!

Antal personer:

4 – 6

Ingredienser:

1500 gr. stegeflæsk i skiver
Salt
60 g smør
6 spsk. hvedemel
10 dl. letmælk
½ tsk. muskatnød
Havsalt
Friskkværnet pebet
1 stort bundt persille

Opskrift:

  1. Tænd din ovn og varm den op til 180 grader.
  2. Klargør dit stegeflæsk – hvis skiverne er tykke, så bank dem lidt ud.
  3. Giv det lidt salt.
  4. Put dine skiver af flæsk på en ovnris og put en bageplade under. Put evt. bagepapir på bagepladen, så stegefedtet ikke brænder på.
  5. Sæt din flæsk i ovnen og steg i ca. 15. min (alt efter tykkelsen).
  6. Dit stegeflæsk er færdigt når det er helt gyldent og lækker sprødt.
  7. Imens din stegeflæsk er i ovnen, laver du din persillesovs.
  8. Smelt smøret i en mindre gryde. Tilsæt mel langsomt imens du pisker det grundigt.
  9. Tilsæt mælk imens du pisker grundigt.
  10. Lad sovsen koge igennem så melsmagen forsvinder (ca. 10 min.)
  11. Smag din sovs til med muskatnød, salt og peber.
  12. Skyld din persille og hak den i ønsket størrelse.
  13. Tilsæt persillen sovsen og rør rundt.

Noter:

Server din stegte flæsk med kogte nye danske kartofler og hjemmelavet klassisk dansk agurkesalat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *