12. september 2017 Kristoffer 0Kommentarer

Røræg eller scrambled æg som retten også kendes som, er en sund og lækker klassiker på morgenbordet eller når du har gæster til brunch. Denne version har frisk basilikum og tomat tilsat, hvilket giver dine røræg et lækkert lille tvist. Velbekomme!

Antal personer:

2

Ingredienser:

4 æg
250 gr. tomater
½ dl. mælk
1 håndfuld basilikum
Salt
Peber
Lidt smør til stegning

Opskrift:

  1. Hak dine tomater i ønsket størrelse. Jeg foretrækker mindre tern.
  2. Pluk 1 håndfuld basilikum, skyld det grundigt og hak det fint.
  3. Slå dine æg ud i en skål.
  4. Tilsæt mælk, salt og peber.
  5. Rør det godt rundt.
  6. Tilsæt tomat og rør rundt.
  7. Varm smør op på en pande og tilsæt æggemassen.
  8. Rør godt rundt indtil æggemassen begynder at blive en smule fast – tilsæt basilikum. En god omrøring undervejs giver mindre stykker røræg.

Noter:

Et lækkert alternativ til basilikum er spinat. Vælger du spinat, kan du godt undlade tomater, men de fungerer også godt sammen.
I det hele taget kan basilikum erstattes med andre friske krydderurter og du får stadig en lækker røræg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *