Pæremos er nemt at lave og super lækkert at spise. Det kan bruges som lækker topping til din skyr eller yoghurt om morgenen eller det kan bruges som en del af en lækker dessert, f.eks. med flødeskum, rasp og makroner. Det kan laves i forvejen og fryses ned i poser. Velbekomme.
Antal personer:
1 – 2
Ingredienser:
750g pærer (ca. 6 – 7 pærer)
75 g vand
150 g sukker
1,5 vaniljestang (kan erstattes med 1 – 1½ tsk. vaniljesukker.)
1 spsk. citronsaft
Evt. lidt kanel
Opskrift:
- Skræl dine pære.
- Del pærene i 4 stykker.
- Fjern kernehus, stilk osv.
- Skær de 4 både i mindre stykker.
- Put stykkerne i en gryde med vand, sukker og din vaniljestang. (samt evt. lidt kanel).
- Kog til dine pære er bløde og blend dem til den ønskede konsistens.
- Skal det din pæremos bruges til en dessert med f.eks. rasp og flødeskum, så må der gerne være lidt grove stykker pære i din mos.
Noter:
Kanel giver det et lidt mere eksostisk præg, nogle tænker også jul.
Det kan sagtens undlades, især hvis man ikke er fan af kanel.