29. august 2017 Kristoffer 1Kommentarer

Er du til indisk mad er denne hjemmelavede mango chutney et must. Den smager helt fantastisk og så er den overraskende nem at lave. Den vil helt sikkert imponerer dine gæster og familie. Velbekomme!

Antal personer:

Ingredienser:

1 kg. mango (ca. 5 stk. mangoer)
25 gram. hakket ingefær
4 fed hvidløg
3 røde chilier (mindre kan også gøre det, hvis du ikke vil have den så stærk.)
1 tsk. stødt koriander
2 tsk. spidskommen
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. kanel
1 tsk. stødt nellike
1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. havsalt
350 gr. sukker
2½ dl. eddike.
1 stk. Lime

Opskrift:

  1. Skræl dine mangoer og fjern kødet fra stenen. Skær mangokødet i tern. Jo mindre tern du laver, jo mindre stykker mango vil der være i den færdige chutney. Jeg skærer mine stykker i tern på ca. 1 x 1 cm.
  2. Rens dine chilier, fjern kernene i midten.
  3. Skræl din ingefær.
  4. Fjern skrællen fra dine hvidløg.
  5. Put hvidløg, ingefær og chili i en blender eller hak det fint.
  6. Varm lidt olie op i en tykbundet gryde.
  7. Svits hvidløg, ingefær og chili i et par minutter. Pas på det ikke bliver brændt.
  8. Put alle krydderier i gryden og svits dem hurtigt.
  9. Tilsæt dit mangokød og rør godt rundt.
  10. Tilsæt sukker, lime og eddike og rør det helt godt sammen.
  11. Bring din mango chutney i kog og skrue ned for varmen.
  12. Lad din chutney simre i 50 minutter. Rør rundt i den undervejs, så det ikke brænder på.
  13. Vurder om du er tilfreds med konsistensen. Hvis der er for store stykker mangokød tilbage, så giv det en tur med en stavblender.
  14. Lad det simre yderligere ca. 20 minutter.
  15. Skold 4 syltetøjsglas og hæld din mango chutney på glas.

Noter:

Du bestemmer selv hvor meget chili du vil putte i. Du kan sagtens bruge flere chilier end i opskriften, hvis du ønsker din chutney stærk.

One thought on “Mango chutney

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *