4. november 2017 Kristoffer 0Kommentarer

Hvem elsker ikke de klassiske kanelsnegle. Ofte kan de dog blive en anelse tørre i kanten når de bages. Men ikke disse lækre kanelsnegle. De bages i et fad og på den måde får du lækre og velsmagende kanelsnegle, med et minimum af tørre kanter.

Antal personer:

10 – 12

Ingredienser:

Dejen:
2 ½ dl mælk
100 g smør
25 g gær
2 æg
75 g sukker
1 vaniljestang, kornene
1 tsk kardemomme
1 tsk kanel
450 gr. mel
½ tsk salt

Remonce:
150 g smør
5 spsk. rørsukker
3 spsk. brun farin
4 tsk. kanel

Glassur:
Flormelis
Vand

 

Opskrift:

  1. Lun mælken i en gryde.
  2. Smelt smøret
  3. Smulder gær i den lunkne mælk
  4. Det smeltede smør tilsættes stille og roligt mælken.
  5. Tilsæt sukker
  6. Tag en tsk. af din sukker, hæld den ud på et skærebræt.
  7. Del din vaniljestang i 2, skrab kornene ud.
  8. Smør dine vaniljekor ud i din sukker på skærebrættet. På den måde får du blandet dem godt og undgår klumper.
  9. Bland, vaniljekorn, sukker, kanel og kardemomme i en skål, rør godt rundt..
  10. Tilsæt blandingen i mælken.
  11. Tilsæt de 2 æg og rør godt rundt
  12. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt dejen godt.
  13. Dejen skal ikke klistre, og stadig være blød og til at strække.
  14. Stil dejen til hævning mellem 30 min. og 1 time.
  15. 10 min før din dej er hævet færdig, tænder ud ovnen på 180 grader.
  16. Imens blander du smør, sukker og kanel.
  17. Når dejen har hævet, rulles den ud på bordet. Den skal være ca. 1/2 i tykkelsen (vær gerne præcis).
  18. Fordel fyldet på hele dejen og rul den sammen.
  19. Skær dine kanelsnegle ud ca. 3 cm i tykkelsen.
  20. Put dem i et ildfast fad, springform eller andet der kan komme i ovnen. Der skal være lidt mellemrum i mellemdem, så der er plads til de vokser i ovnen. Vælg et fad der er lidt højere end dine kanelsnegle.
  21. Bag dine kanelsnegle i ca. 15. minutter på de 180 grader.
  22. Pisk flormelis og vand mens du venter.

Noter:

Du kan undlade kanel i dejen og du kan putte mere eller mindre kanel i din remonce. Det er alt efter smag og behag.
Kardemomme kan selvfølgelig også undlades, men personligt syntes jeg det er den ingrediens der gør at de adskiller sig fra alle de andre man får.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *