11. december 2017 Kristoffer 0Comment

Er du træt af kedeligt pålæg? Lav din egen hjemmelavede laksesalat og imponer dine smagsløg og gæster. Laksesalaten er nem og hurtigt at lave og en smager fantastisk. En perfekt måde at bruge evt. overskydende koldrøget laks.

Antal personer:

4 – 6 personer (hvis eneste ret)

Ingredienser:

250 gr.  koldrøget laks
3 spsk. creme fraiche
3 spsk. neutral smørreost
saft fra 1/2 citron
1 rødløg
2 tsk. kapers

Evt. krydderurter som f.eks. dild eller purløg

Opskrift:

  1. Vælg en god laks. Gerne koldrøget. Men varmtrøget kan også bruges.
  2. Hvis du vælger et helt laksestykke, så husk at du skærer fra halen og op mod hovedet og at du skal skære skrå skiver i den ønskede tykkelse.
  3. Du bestemmer selv hvor store eller små laksestykkerne i din salat skal være. Jeg skærer dem ca. ½ cm. x ½ cm. stykker, dog uden at være for præcis. Man må gerne kunne se at du selv har skåret stykkerne.
  4. Bland creme fraiche og neutral ost sammen.
  5. Tilsæt citronsaft og rør rundt.
  6. Hak dine rødløg fint
  7. Hak dine kapers groft
  8. Bland laks sammen med din creme fraiche og neutral ost.
  9. Tilsæt de hakkede løg og kapers og blandt det hele godt.
  10. Skyld og hak dine krydderurter (hvis du vil have dem i)
  11. Bland krydderurterne i laksesalat.

Noter:

Denne laksesalat er super lækker. Du kan undlade kapers, men det giver laksesalaten en ekstra dimension.
Serveres med f.eks. hjemmebagt rugbrød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *