25. august 2017 Kristoffer 0Kommentarer

Satay betyder “kød på pind” hvortil der bliver serveret en sauce eller dressing. Det er op til dig om du vi putte hele stykker kød på en pind eller skære dem i mindre stykker. Denne version af kylling satay er med den populære peanutsauce. Et sikkert hit hos børnene. Velbekomme!

Antal personer:

4

Kylling og marinade

Ingredienser:

800 gr. kylling (vær opmærksom på at kyllingen ryger hurtigt når man spiser satay).
1 rød chili
3 fed hvidløg
2 spsk. soya
2 spsk. sesamolie (eller bare alm. olie).
2 spsk. sirup
4 spsk. lime

Opskrift:

  1. Rengør din kylling – og skær dem i ønskede stykker.
  2. Rens chili og hvidløg – fjern kernene fra din chili.
  3. Hak hvidløg og chillier fint i en minihakker.
  4. I en plastikpose blander du kylling, chili,hvidløg, sesamolie, soya, sirup og lime.Lad gerne kyllingen stå i marinaden natten over.
  5. Hvis du bruger træspyd og vil grille dit kød, så læg dem gerne i vand natten over. Tørre træspyd på en grill bliver sorte og brændte.
  6. Put kylling på spyd  og steg kyllingen som du ønsker (pande, grill eller ovn.) I ovnen skal de have ca. 20 minutter ved 175 grader (varmluft).

Peanutsovs

Ingredienser:

2 spsk. kokosolie
1 lille finthakket løg (skalotteløg er bedst)
1 fed hvidløg
½ tsk rød karrypasta
5 – 8 limeblade (alt efter hvor glad du er for smagen af lime)
3 spsk. soya
Lidt frisk limesaft
175 ml. kokosmælk (undgå at bruge light, det går ud over smagen)
3 spsk. store peanutbutter med crunch
2 håndfulde hakkedes peanuts (du behøves ikke peanuts når du bruger peanutbutter, men de giver god konsistens)

Opskrift:

  1. Blend peanuts i en minihakker og hak dem indtil de har den konsistens du gerne vil have. Personligt foretrækker jeg de er semigrove, så man kan mærke de knaser. Men som nævnt behøves du ikke at putte peanuts i. De giver bare en bedre konsistens efter min mening.
  2. Hak hvidløg og løg fint.
  3. Herefter putter du kokosolien i en gryde. Varm det op indtil kokosolien er smeltet og er varm.
  4. Put hvidløg, løg og den røde karrypasta i gryden.
  5. Svits det i et par minutter inden du putter resten af ingredienserne i.
  6. Rør godt rundt og lad det simre indtil det har den rette konsistens (det skal være så tykt at det bliver hængende på kyllingen). Pas på det ikke bliver for varmt, så skiller det.

Noter:

Du bestemmer selv om du vil putte dine kyllingespyd på en pande, på grillen eller i ovnen. Men på grill og pande får dine spyd en ekstra smagsnuance og de ser bedre ud.
Hvis du ikke ønsker din kylling krydret, så behøves du ikke putte den i lage. Du kan godt lave dine spyd med kylling lige fra pakken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *