1. september 2017 Kristoffer 1Kommentarer

Dansk agurkesalat er en klassiker på spisebordet. Uanset om du serverer den til din flæskesteg juleaften, som tilbehør til smørrebrød eller på en ristet hotdog.
Mulighederne er mange og denne danske agurkesalat er virkelig nem at lave. Velbekomme!

Antal personer:

1 glas

Ingredienser:

1 dl lagereddike
1 dl sukker
1 dl vand
5 hele sorte peberkorn
2 laurbærblade
½ tsk. dildfrø
1 agurker
Grov salt

Opskrift:

  1. Bland eddike, vand, sukker, laurbærblade, peberkort, dildfrø og salt i en gryde. Varm det op under middel varme.
  2. Imens det varmer op, kan du bruge tiden på at gøre dine agurk klar.
  3. Vask dine agurk og skær den i tynde skiver – du kan med fordel bruge en rivejern eller et mandolinjern, så skiverne bliver helt fine og tynde.
  4. Kog vand og skold et glas med låg. Tøm det for vand og lad det dampe af.
  5. Put agurkeskiverne i glasset.
  6. Når blandingen i gryden har kogt hurtigt op og sukkeret er smeltet, er blandingen klar.
  7. Hæld blandingen over dine agurker i glasset og sæt låget på.

Noter:

Hvis du ikke ønsker at skulle sortere uden om peberkorn, når du skal spise din agurkesalat, så kan enten si væsken inden den kommer i glasset, eller du kan bruge en snørepose.

One thought on “Klassisk dansk agurkesalat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *