23. august 2017 Kristoffer 0Comment

Nem og lækker måde at lave rejer på. Denne opskrift er en sikker vinder og vil helt sikkert imponerer dine gæster. Velbekomme!

Antal personer:

3 – 4 (Folk spiser ca. 3 stk. til forret)

Ingredienser:

12 stk. store tigerrejer eller kongerejer.
1 dl. hvedemel
1 fed hvidløg
1 dl. vand
½ tsk. sort peber
½ tsk. fin salt
½ tsk. hvidt bagepulver

Til stegning:
ca. ½ l olie (smags neutral)

Opskrift:

  1. Rejerne må ikke være frosne, så tag dem ud i god tid. Dup dem med køkkenrulle, hvis de stadig er lidt våde og fugtige.
  2. Rens og hak dit hvidløg. Det må gerne være hakket fint,.
  3. Bland hvidløg med mel, vand, peber, salt og bagepulver.
  4. Lad dejen stå i ca. 20 min. inden du starter.
  5. Mens dejen venter, kan du gør olie klar i en sautepande eller wok. Olien skal være omkring 180 grader varm, før du er klar.
  6. Vend dine rejer i dejen og put dem forsigtigt i den varme olie – du kan med fordel bruge en hulske.
  7. Giv hver reje ca. 5 minutter – fordelt på 2½ minut på hver side – du skal nemlig vende rejerne, også selvom de er dækket af olie.
  8. De 5 minutter er vejledende – hold godt øje med dine rejer, når de er gyldenbrune er de færdige.
  9. Når du tager rejerne op, placeres de på noget køkkenrulle, så det overskydende olie forsvinder.
  10. Server med det samme.

Noter:

Server dine rejer med sød chilisovs eller chili mayo.

Brug gerne en hulske til at dyppe dine rejer i olien. På den måde drypper overskydende olie nemt af og det er nemmere at styre.
Pas på med at lave for mange rejer ad gangen. Det er svært at styre og hvis olien bliver for kold bliver resultatet ikke så godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *