Hummus kommer fra Mellemøsten og er en klassisk dip til foretter eller en snack, hvor man putter det på fladbrød. Navnet hummus (eller humus som det fejlagtigt staves mange steder), betyder såmænd bare kikært på arabisk. Velbekomme!
Antal personer:
4 – 6
Ingredienser:
2 fed hvidløg
1 ds. kikærter (forkogte)
60 ml. citron saft
1 dl. olivenolie
1 tsk. knust spidskommen
½ tsk. caynnepepper
1 tsk. havsalt
½ tsk. pepber
1 spsk. tahin
Opskrift:
- Hvis dine ærter ikke er forkogte, skal de tørrede kikærter lægges i blød natten over. Herefter skal vandet kasseret og ærterne skal koges indtil de er mørre – ca. 1 time. Herefter skal kikærterne køle af inde brug.
- Bruger du kikærter på dåse, som er forkogte, så skal de blot skyldes godt og grundigt.
- Uanset hvad du vælger er det fra nu af, samme proces.
- Bland alle ingredienser i en foodprocessor, blender eller stavblender og blend dem sammen.
- Blend til din hummus har den ønskede konsistens.
- Det er vigtigt at din hummus ikke er for tør – du kan tilsætte lidt vand til din humus og blende den, hvis det skulle være tilfældet.
Noter:
Der er meget delte meninger om hummus skal være grov eller helt fin. Forsøg dig frem og find din personlige favorit. Din humus smager ikke forskelligt, uanset hvad du vælger. Det er blot konsistensen der ændres.
Originalt, i mellemøsten, har humus en blød og fin konsistens.
Du kan tilsætte koriander, laurbær eller lignende krydderier til kogevandet, hvis du bruger tørrede kikærter. Det giver en lækker smag til dine kikærter.