29. november 2017 Kristoffer 2Kommentarer

Intet slår hjemmelavede pomfritter og med denne nemme opskrift er der slet ingen undskyldninger for ikke at lave dem selv. Imponer dine gæster med store flotte hjemmelavede pomfritter. Velbekomme!

Antal personer:

4

Ingredienser:

6 store bagekartofler
1l. Rapsolie (alternativt solsikkeolie – INGEN olivenolie)
½ dl. eddike
Salt

Opskrift:

  1. Skræl kartoflerne.
  2. Skær dem ud så du har aflange stave på ca. 1 cm. i tykkelsen.
  3. Put kartoflerne i en skål med vand og lad dem stå ca. 1 time. (kartofler indeholder stivelse, som forsvinder når de står i vand). Skift evt. vandet en enkelt gang undervejs.
  4. Tag kartoffelstængerne op og læg dem til tørre i et rent og tørt viskestykke.
  5. Sæt en gryde over med nok vand til at dække dine pomfritter og ½ dl. eddike.
  6. Kog kartoflerne i 10. minutter.
  7. Tag dem op og lad dem køle af.
  8. Put olie i din gryde eller sautepande, alt efter størrelsen på din sautepande, er det ikke sikkert du skal bruge alt olien.
    Så længe olien kan dække lidt over halvdelen af dine pomfritter er det fint.
  9. Varm olien op (ca. 130 grader). Hvis du ikke har et termometer, kan du teste om olien er varm nok, ved at stikke enden fra en af dine pomfritter ned i olien. Hvis olien er klar, begynder det at boble omkring pomfritten.
  10. Når olien er klar, tilsætter du dine pomfritter – små portioner ad gangen.
  11. Lad dem stege i olien indtil de er sprøde og begynder at tage farve.
  12. Tag dem op (en hulsi er guld værd når du arbejder med varm olie)
  13. Skru lidt op for varmen, så din olie nærmer sig 190 grader og steg dine pomfritter færdig (højest et par minutter, så er de gyldne og sprøde). Forsat små portioner.
  14. Når du tager dine pomfritter op, kan du med fordel ryste overskydende olie af dem, inden de placeres på en tallerken med køkkenrulle.
  15. Skal du lave mange pomfritter eller skal de holde sig varme, så læg dem på en bageplade (spred dem ud så de ikke ligger oven på hinanden og bliver bløde) og put dem i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft i ca. 5 minutter).
  16. Server dem med en god omgang groft salt.

Noter:

En frituregryde er den nemme løsning, men hvis man ikke har en, så skal man ikke afholde sig fra at lave hjemmelavede pomfritter.
Bare husk at holde styr på varmen på din olie. Er olien for kold får du bløde pomfritter, men bliver olien for varm (når den kommer over rygepunktet – typisk 200 grader for planteolier), så kan det både være usundt og skade smagen af din mad.

Server med hjemmelavet mayonaise.

2 thoughts on “Hjemmelavet pomfritter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *