Når du først har prøvet denne lækre og utrolig nemme hjemmelavede pesto, så køber du aldrig en i et supermarked igen.
Hjemmelavet pesto er hurtigt at lave og så vil det imponerer dine gæster. Velbekomme!
Antal personer:
–
Ingredienser:
100 gram frisk basilikum
2 dl god ekstra jomfru olivenolie
2 dl friskrevet parmesan
½ dl. friskrevet Pecorino (kan erstattes med parmesan, men så skal du tilsætte lidt havsalt, da pecorino er mere salt end parmesan)
2 fed hvidløg
½ dl. pinjekerner
Opskrift:
- Pil bladene af din basilikum, skyld dem og læg til side.
- Rens dine hvidløg og knus dem med den flade side af din kniv
- Rist dine pinjekerner på panden
- Riv parmesanosten groft.
- Det hele blandes og hakkes fint sammen. Brug f.eks. en stavblender eller minihakker (er du i dit italienske hjørne, kan du bruge en morter).
- Smag til med salt og evt. ekstra olivenolie, konsistensen ikke er som ønsket.
Noter:
Pesto er næsten en hel kunstart. I Italien skal basilikum, olivenolie og pinjekerner være fra et bestemt område, pestoen skal laves på en morter, hvor støderen skal være af træ. Men glem alt om dette. En hjemmelavet pesto slår til hver en tid dem du køber i et supermarked.
Hvis du ikke tror mig, så prøv for sjov skyld at købe en grøn pesto fra dit supermarked og sammenlign den med denne hjemmelavede pesto. Smag, konsistens, duft og farve er helt anderledes.