Det er ikke svært at lave dine egne burgerboller. Følg denne nemme og opskrift på de bedste hjemmelavede burgerboller. Velbekomme!
Antal personer:
6 boller
Ingredienser:
25 gram gær
500 gram hvedemel
3 dl. sødmælk
½ spsk. sukker
1 tsk. salt
50 gram smør
1 æg
Birkes, sesam frø eller andet til topping.
Opskrift:
- Lun mælken så den er ca. kropstemperatur.
- Tag din gær, bræk den i små stykker og opløs den i mælen.
- Hæl det i din røremaskine, tilsæt resten af ingredienserne og lad din røremaskine kører rundt i 15 – 20 minutter. Jo mere luft du får i dem, jo bedre er det.
- Er du oldschool, så kan du selvfølgelig også ælte dem i hånden. Igen – jo længere jo bedre.
- Lad din dej hæve i 2 timer med et viskestykke over.
- Del din dej i 6 lige store stykker.
- Form 6 runde og glatte boller (hvis der er folder og mærker, strækker du dejen og folder den ind under sig selv, indtil du har en helt glat og flot overflade.
- Tryk dem flade – ca. 1½ cm i tykkelsen.
- Stil dem bagepapir på en bageplade og lad dem efterhæve i 25 – 30 minutter.
- Tænd din ovn. Sæt den til 190 grader på over- og undervarme.
- Rør dit æg godt sammen.
- Når bollerne har efterhævet, pensles de med æg og hvis du vil have birkes, sesam frø eller noget andet på toppen, drysses dette over.
- Bag dem i ovnen i 15 minutter. (hold øje med dem, så de ikke bliver brændte.)
- De kan holde sig til dagen efter uden at blive kedelige. Du kan med fordel fryse overskydende boller ned.
Noter:
Du kan varierer størrelsen. Du kan også lave 4 store boller, hvis du vil lave nogle kæmpe mandeburgere eller du kan dele dejen i 8 – 10 stykker, hvis du vil have mindre burgere. Velbekomme!
One thought on “Hjemmelavet burgerboller”