25. februar 2018 Kristoffer 1Kommentarer

Det er ikke svært at lave dine egne burgerboller. Følg denne nemme og opskrift på de bedste hjemmelavede burgerboller. Velbekomme!

Antal personer:

6 boller

Ingredienser:

25 gram gær
500 gram hvedemel
3 dl. sødmælk
½ spsk. sukker
1 tsk. salt
50 gram smør
1 æg
Birkes, sesam frø eller andet til topping.

Opskrift:

  1. Lun mælken så den er ca. kropstemperatur.
  2. Tag din gær, bræk den i små stykker og opløs den i mælen.
  3. Hæl det i din røremaskine, tilsæt resten af ingredienserne og lad din røremaskine kører rundt i 15 – 20 minutter. Jo mere luft du får i dem, jo bedre er det.
  4. Er du oldschool, så kan du selvfølgelig også ælte dem i hånden. Igen – jo længere jo bedre.
  5. Lad din dej hæve i 2 timer med et viskestykke over.
  6. Del din dej i 6 lige store stykker.
  7. Form 6 runde og glatte boller (hvis der er folder og mærker, strækker du dejen og folder den ind under sig selv, indtil du har en helt glat og flot overflade.
  8. Tryk dem flade – ca. 1½ cm i tykkelsen.
  9. Stil dem bagepapir på en bageplade og lad dem efterhæve i 25 – 30 minutter.
  10. Tænd din ovn. Sæt den til 190 grader på over- og undervarme.
  11. Rør dit æg godt sammen.
  12. Når bollerne har efterhævet, pensles de med æg og hvis du vil have birkes, sesam frø eller noget andet på toppen, drysses dette over.
  13. Bag dem i ovnen i 15 minutter. (hold øje med dem, så de ikke bliver brændte.)
  14. De kan holde sig til dagen efter uden at blive kedelige. Du kan med fordel fryse overskydende boller ned.

Noter:

Du kan varierer størrelsen. Du kan også lave 4 store boller, hvis du vil lave nogle kæmpe mandeburgere eller du kan dele dejen i 8 – 10 stykker, hvis du vil have mindre burgere. Velbekomme!

One thought on “Hjemmelavet burgerboller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *