17. februar 2018 Kristoffer 0Kommentarer

Den lækre og kendte hindbærsnitte er elsket af de fleste. Bagere konkurrer om at lave den bedste hvert år. Men det er faktisk nemt at lave hjemmelavede hindbærsnitter. Prøv denne lækre opskrift på hjemmelavet hindbærsnitte og imponer venner og familie til eftermiddagskaffen. Velbekomme!

Antal personer:

3 – 6

Ingredienser:

Mørdej
200 gr. smør
100 gr. flormelis
300 gr. hvedemel
1 æg
Lidt mel til udrulning

Hjemmelavet hindbærsyltetøj / eller en god købt version

Glassur
Flormelis
Vand
Evt. pynt til toppen

Opskrift:

  1. tag alle dine ingredienser. Bland dem sammen på dit køkkenbord.
  2. Hak dem godt og grundigt sammen, f.eks. med en kniv. Når det er finthakket (samme konsistens som rasp) samler du din dej.
    Det er vigtigt du ikke ælter den. Det er nok at den bliver samlet med den varme dine hænder afgiver.
  3. Form 2 flade boller og put dem i køleskabet en times tid.
  4. Efter en time tages de ud og rulles ud i ønsket størrelse – direkte på bagepapir.
  5. Tænd din ovn på 200 grader (over og undervarme)
  6. Du bestemmer selv og du vil lave 2 store firkanter og skære dem senere, eller lave mindre runde versioner, som jeg har gjort på billedet.
  7. Rul dem ud til de er ca. 3 cm i tykkelsen. Sørg for at de er lige store. Uanset hvilken form du vælger.
  8. Sørg for at bruge lidt mel for at undgå at din kagerulle hænger ved.
  9. Bag dem i ovnen ved 200 grader, til de er gennembagt og lysebrun i kanterne.
  10. Smør den ene med hjemmelavet hindbærsyltetøj
  11. Læg den anden ovenpå. Arbejder du med mindre stykker er til at gøre ved at tage den af bagepapiret og putte på den anden.
    Men har du 2 store stykker er det nemmest at vende stykke 2 på hovedet, lægge den på og fjerne bagepapiret til sidst.
  12. Græd ikke over knækkede kanter og hjørner. En god sprød mørdej vil knække lidt undervejs.
  13. Har du lavet 2 store stykker, skærer du dine hindbærsnitter ud i den ønskede størrelse.
  14. Bland vand og flormelis til en lækker glassur. Blandingsforhold er 1/4 dl vand til 100 gr. flormelis (ca.)
  15. Når dine hindbærsnitter er kølet af, hældes/smørres din glassur på dine hindbærsnitter
  16. Pynt dem evt. med lidt topping. I dette tilfælde har jeg brugt frysetørret hindbær og lidt spiseligt guldstøv.

Noter:

Server gerne med det samme. Skal du opbevare dem, så gør det et mørkt og køligt sted. Lad hver at putte dem i køleskabet, da mørdejen bliver kedelig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *