17. februar 2017 Kristoffer 1Kommentarer

Hjemmelavet syltetøj er noget af det bedste der findes. Denne opskrift på hjemmelavet hindbærsyltetøj er nem og så smager den fantastisk. Følg denne opskrift og lav evt. en større portion hindbærmarmelade, så du har lidt på lager. Eneste problem er at når du først er begyndt at lave dit eget marmelade, så gider du ikke købe det mere i supermarkederne.

Antal personer:

Ingredienser:

800 gr. hindbær, friske eller frosne
350 gr. rørsukker
1 vanijlestang

Opskrift:

  1. Kom hindbær og sukker i en gryde, bland det godt sammen, og lad det stå ca. 30 minutter.
  2. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
  3. Når dine hindbær afgiver saft (efter ca. 30 minutter), tilsætter du både både vaniljekorn og stang.
  4. Bring marmeladen i kog og lad den koge videre ved mellemsvag varme.
  5. Blend evt. blandingen, hvis du ikke ønsker stykker af hindbær i din syltetøj.
  6. Imens skolder du dine syltetøjsglas og evt. skyller dem med atamon.
  7. Når marmeladen er begyndt at tykne, laver du en test. Put en smule marmelade på en tallerken. Når det er kølet af, skal det stivne så meget at du kan vende bunden i vejret på din tallerken uden syltetøjet løber af.
  8. Når syltetøjet består din tallerkentest, puttes det på glas og opbevares mørkt og køligt.

Noter:

Det kan klart anbefales at bruge solmodne friske hindbær. Pluk dem når de er modne og frys nogle ned, hvis du ikke vil lave en stor portion med det samme. Opbevares dit hindbærsyltetøj mørkt og køligt, så kan det holde sig længe. At bruge friske modne hindbær, også selvom du har haft dem frosset ned, er din garanti for at du får den lækre solmodne smag af hindbær

One thought on “Hindbærsyltetøj / hindbærmarmelade

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *