1. september 2017 Kristoffer 0Kommentarer

Dansk flæskesteg med sprøde svær er vel den mest populære ret i det danske køkken, især omkring juletid. Men den gør sig nu rigtigt godt året rundt. Man kan nemt blive lidt skræmt af det med at få sprøde svær, men det er faktisk ikke så svært og med lidt øvelse sidder den lige i skabet – hver gang. Velbekomme!

Antal personer:

4 – 5

Ingredienser:

1 kg. flæskestg
Laubærblade
Groft salt

Opskrift:

  1. Selvom du køber en flæskesteg hos slagteren, eller i et supermarked, hvor sværen allerede er ridset, så er det et must, at du går den efter. At få sprøde svær, kræver god forberedelse.
  2. Gå rillerne til dine svær grundigt efter. Der skal ridses helt igennem fedtlaget, men ikke helt ned i kødet. Gå rillerne efter med dine fingre.
  3. Gnid hver rille med groft salt, Sørg for det er fordelt godt.
  4. Stik laubærblade ned i rillerne, med ca. 4 rillers mellemrum  imellem hvert laubærblad.
  5. Sæt flæskestegen midt i en kold ovn, og tænd på 200 grader.
  6. Juster din flæskesteg med lidt sølvpapir, således at stegen er så vandret som overhoved muligt.
  7. Indsæt et stegetermometer i din flæskesteg. Hvis du har et der er sluttet til ovnen er det helt perfekt.
  8. Når kernetemperaturen er omkring 55 grader, tjekker du sværene på din flæskesteg. Er de sprøde, forsætter du med 200 grader og indtil kernetemperaturen rammer 65 grader.
  9. Er sværene ikke sprøde, skruer du op på 250 grader og forsætter indtil kernetemperaturen er 62 grader.
  10. Husk at hvis du vil lave den bedste hjemmelavede sovs til flæskesteg, så skal du have en bradepande under flæskestegen. Læs mere her: Sådan laver du den bedste hjemmelavede sovs til flæskesteg

Noter:

 

Ønsker du at dine svær bobler op, så skal du have temperaturen op mellem 225 og 250 grader. Men dine svær kan godt blive sprøde uden bobler.

Når din steg rammer 62 – 65 grader og du tager den ud, så er det vigtig at du ikke pakker den ind i stanniol og et vistestykke. Så forsætter din flæskesteg med at stege og du risikerer den bliver for tør.

Er uheldet ude og dine flæskesvær ikke er sprøde, kan du snyde. De sidste par minutter kan du give stegen en tur med grill i ovnen, på de 250 grader. Men hold godt øje med dine svær – det kan gå fra ikke bløde svær, til brændte svær på ingen tid.

Er det ikke nok, bliver du nød til at fjerne dine svær fra stegen og putte dem tilbage i ovnen. Kernetemperaturen må ikke blive over 65 grader, så bliver din steg tør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *