Der findes mange forskellige pølsehorn og opskrifter på disse. Men denne opskrift er uden tvivl den bedste opskrift på pølsehorn.
Følg denne super nemme opskrift og få de lækreste pølsehorn. Hemmeligheden er den suveræne dej, som er sprød og lækker uden på, men blød og indbydende indvendig.
Antal personer:
6 – 8 (16 stk.)
Ingredienser:
50 gr. gær
1 dl. vand
1 dl. creme fraiche
400 gr. mel
1 tsk. groft salt.
100 gr. smør.
2 æg
8 pølser
Opskrift:
- Rør din gær ud i vandet.
- Tilsæt cremefraiche og rør godt rundt.
- Put melet i en skål
- Herefter smuldrer du dit smør i melet.
- Bland væske og mel sammen
- Tilsæt 1 æg og salt til blandingen (æg nr. 2 skal du pensle med senere).
- Slå dejen sammen
- Juster dejen med lidt ekstra mel hvis nødvendigt. Dejen skal ikke klistre, men være blød og formbar.
- Lad dejen hæve i 30. min.
- Del dejen i 3 lige store stykker.
- Hver af de 3 stykker rulles ud i en stor cirkel, kun et par mm. i tykkelsen.
- Sker din dejcirkel som en pizza, i 8 lige store stykker
- Del dine 8 pølser i 3 dele hver.
- Placer pølsen på dejen, i den ende hvor dejen er bredest og rul så dej og pølse, indtil dejen er nået hele vejen rundt.
- Lad det ubagte pølsehorn hæve 15 minutter.
- Imens tænder du din ovn på 180 grader (varmluft) eller 200 grader (over og undervarme).
- Pisk det sidste æg og pensel dine pølsehorn med det.
- Bages i ca. 15 min. ved 180 grader. Men hold øje med dem. Dejens tykkelse afgør om de skal have mere eller mindre.
Noter:
Vælg en god kvalitet pølse. Det kan godt være den pakkes ind i dej, men jo bedre pølser du bruger, jo bedre bliver dine pølsehorn.
Det kan godt være fristende for nogle at vælge mindre smør. Men hele hemmeligheden i denne dej er smørret. Bruger du mindre smør, risikerer du at dejen bliver tør og smuldre.