30. august 2017 Kristoffer 0Kommentarer

Prøv verdens bedste chili con carne. Den tager lidt tid at lave, men er ventetiden værd. Imponer dine gæster med en hjemmelavet chili con carne. Velbekomme!

Antal personer:

6

Ingredienser:

750 gr. hakket oksekød
500 gr.  oksekød i tern
2 stk. løg
4 stk. fed hvidløg
3 – 4 rød chili
5 tsk. oregano
6 tsk. spidskommen
2 tsk. brun farin
5 dl. okseboullion
1 dåser hakkede tomater
1 ds. tomatpure tomatpuré
1 ds. pintobønner
1 ds. hvide bønner
1 ds. kidneybønner
1 tsk. salt
1 knivspids cayennepeber
40 g mørk chokolade
Smagsneutral olie til stegning.
Creme fraiche til servering

Opskrift:

  1. Hvis du ikke køber bønner på dåse, så vær opmærksom på at de formentlig skal udblødes i vand i  ca. 12 timer og koges i vand med salt i ca. 1 ½ time. (følg instruktionerne på posen)
  2. Gør dine løg klar, hak dem i grove tern.
  3. Gør dine hvidløg klar, hak dem fint.
  4. Gør din chili klar, del den på midten, fjern indmad og kerner. Skær den i ønskede størrelse. Jeg kan godt lide lidt større stykker chili. De giver farve til retten og lidt ekstra bid når man får et stykke. Så jeg skærer de 2 stykker i skiver af ca. et par mm. tykkelse.
  5. Hvis du har købt et helt stykke oksekød, skærer du det i tern på ca. 2 x 2 cm i størrelse. Du behøves ikke være præcis, de må gerne variere i størrelsen.
  6. Varm olie i en stor tykbundet gryde.
  7. Brun dine oksetern først og derefter dit hakkede oksekød. Du kan med fordel brune dit kød af flere omgange. På den måde undgår du en overlæsset gryde, hvor temperaturen bliver for lav. (hvis temperaturen er for lav, trækker der for meget saft ud af dit kød og det koger fremfor at stege).
  8. Sæt kødet til side i en skål, giv din pande lidt mere fedtstof.
  9. Put løg og hvidløg i gryden og steg dem til de begynder at tage farve, herefter puttes kødet tilbage i gryden.
  10. Tilsæt de hakkede tomater og tomatpuré og rør rundt.
  11. Tilsæt din oksebouillon i etaper – Den skal som minimum dække kødet og helst stå 1 cm over over kødet.
  12. Tilsæt din chili, oregano, spidskommen og brun farin og rør rigtig godt rundt.
  13. Skru ned for varmen, så retten blot simre.
  14. Lad den simre i et par timer og gerne 3 eller 4. En god chili con carne tager tid og jo længere den simre, jo mere mørt bliver kødet.
  15. Rør rundt i den undervejs og tilsæt evt. mere oksebouillon hvis den magler.
  16. En halv time før retten skal serveres, tilsættes dine bønner og chokoladen og der røres godt rundt. Lad retten simre videre i 30 min. Hvis du lader retten stå og simre længere, risikerer du at koge dine bønner ud.
  17. Sæt en gryde over med ris – husk at holde øje med dem. Når de er færdige, tages de af blusset og står under låg til de skal serveres.
  18. Smag din chili con carne til med med salt og peber.
  19. Tilsæt lidt cayennepeber hvis du gerne vil have at retten får lidt mere bid. Du kan også tilsætte mere hakket rød chili. friske chilier.
  20. Put en spsk. creme fraiche på toppen inden servering.

Noter:

Du behøves ikke oksekød i tern – du nøjes med hakket oksekød. Men det giver retten en anden struktur og smag, hvis du bruger oksekød i tern. Ligeledes er det heller ikke nødvendigt med forskellige bønner i retten. Det kan være svært at finde 3 forskellige slags bønner. Men det smager bedre og ser godt ud med forskellige slags bønner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *