30. august 2017 Kristoffer 0Kommentarer

Boller i karry er en klassiker som alle elsker, både børn og vokse. Denne version af boller i karry er ikke bare nem og hurtig at lave, den smager også helt fantastisk. Imponer dine gæster med en hjemmelavet version af boller i karry. De vil med garanti blive imponeret, især hvis du tilsætter hjemmelavet mango chutney. Velbekomme!

Antal personer:

4 – 6

Ingredienser:

Kødboller:
1 kg. hakket kalv og flæsk
1 tsk. salt
2 æg
1 dl. rasp
1 dl. hvedemel
2 dl mælk
2 løg, fintrevne
3 fed hvidløg, fint hakket
1 tsk. stødt koriander (kan undlades hvis du ønsker en helt klassisk boller i karry)
1 tsk. spidskommen (kan undlades hvis du ønsker en helt klassisk boller i karry)
Frisk kværnet peber efter smag

Karrysovs:
2 løg, hakket fint
2 fed hvidløg, finthakket
2 spsk. smør
2 spsk. nautral olie
2 spsk. mel
2 æbler, i små tern (gerne syrlige æbler)
2 spsk. god smagfuld karry, gerne madraskarry (doser selv efter ønsket styrke, og vær opmærksom på at styrken af karry kan varierer, så smag løbende til).
1 spsk. timian (kan undlades hvis du ønsker en helt klassisk boller i karry)
3 laubærblade (kan undlades hvis du ønsker en helt klassisk boller i karry)
3 dl. mælk – gerne sødmælk
2 dl. fløde
1 l. hønsefond (efter behov)
1 spsk. æblecidereddike
Salt og peber efter smag

Smør og melbolle:
20 gr. smør
20 gr. mel

Opskrift:

  1. Hak eller riv dine løg fint
  2. Put kød, salt, æg, rasp, mel, mælk, løg, hvidløg, koriander, spidskommen og salt/peber i en skål og rør det godt rundt. Du kan med fordel lave farsen dagen før og stille den i kølskabet natten over. Det bliver farsen kun bedre af. Men hvis du ikke har tid til det, laves farsen og stilles på køl, mens du laver karrysovsen.
  3. Hak dine løg og hvidløg fint
  4. Varm olie og smør i en sautepande eller gryde.
  5. Steg løg og hvidløg til de er gennemsigtige.
  6. Tilsæt karry og svits det hele under omrøring i et par minutter.
  7. Tilsæt mel og fortsæt med at stege det hele under omrøring.
  8. Tilsæt din hønsefond og kog det hele op.
  9. Tilsæt timian, laurbærblade og æbletern og skru ned for varmen.
  10. Lad det hele simre i 10 – 15 minutter.
  11. Imens du venter, kan du lave dine kødboller og din smør og melbolle
  12. Lav din smør og melbolle i mens. Dette gøres ved at røre smør og mel sammen til en glat og lugtig masse, der laves til en kugle. Du kan varme dit smør op indtil det er helt blødt, inden mel tilsættes.
  13. Form din fars til ca. 40 kødpoller og læg dem forsigtigt i kogende vand med salt i ca. 10 minutter. Husk at kødbollerne kun kan koges i 1 lag. Kog dem af flere omgange. Tag dem op med en hulske og sæt dem til afdrypning.
  14. Når du er færdig med kødboller og din smør og melbolle, fortsætter du med din karrysovs.
  15. Tilsæt mælk og fløde til karrysovsen og lad det koge igennem.
  16. Smag til med lidt æblecidereddike, salt og peber.
  17. Jævn din karry sovs med din smør og melbolle
  18. Tilsæt kødboller til din karry sovs og lad dem simre med
  19. Server med hvide ris og evt. hjemmelavet mango chutney

Noter:

Denne version af boller i karry er lidt mere eksotisk, da der er tilsat spidskommen, koriander, timian og laubærblade. Du kan undlade dette og lave en helt normal boller i karry.
Men denne version giver lidt mere varme og smag og er helt vidt lækker på en efterårsdag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *