31. august 2017 Kristoffer 0Comment

Mangler du en lækker gryderet til de kolde måneder, så prøv denne lækre opskrift på Bøf Stroganoff / boeuf sauté Stroganoff.
Denne opskrifter giver dig en lækker og velsmagende sovs, hvor hovedingredienserne, oksekød, bacon og champigning virkelig kommer til deres ret. Velbekomme!

Antal personer:

3 – 4

Ingredienser:

700 – 800 gr. oksekød (gerne god kvalitet som f.eks. oksefilet)
4 spsk. paprika
3 stk. løg
2 spsk. smør
300 gr. champignon
6 skiver bacon (0.5 cm tykke)
2 ½ spsk. koncentreret tomatpure
0,5 l. fløde
Salt og peber efter smag

Opskrift:

  1. Skær dit oksekød i ønsked størrelse – jeg anbefaler strimler på ca. 1 cm i tykkelsen og 4 cm. i længden.
  2. Bland oksekødet godt med din paprika. Stil til side i en skål
  3. Hak dine løg fint
  4. Skær din bacon ud i skiver, skær skiverne i minder stykker, gerne strimler på 0.5 cm i tykkelsen og ca. 2 cm. i længden.
  5. Rens dine champignoner og skær dem i mindre både.
  6. Svits dine løg på en varm pande med smør. Når de er færdige tages de af og stilles til side.
  7. Steg efterfølgende champignonger på panden, også med lidt smør. Stil dem til side med løgnene når de er færdige.
  8. Steg din bacon på panden, når den er færdige tages den af.
  9. Steg dit oksekød i resten af fedtet fra din bacon.
  10. Har du ikke nok fedtstof tilbage, tilsæt lidt mere smør.
  11. Pas på du ikke brænder din paprika på. Du skal røre godt rundt.
  12. Når dit kød er ved at være færdigt, tilsætter du din tomatpuré og bruner den.
  13. Tilsæt fløde og rør godt rundt mens du bringer det i kog.
  14. Så snart det koger, tilsætter du bacon, løg og champignons.
  15. Smag den til med salt og peber og server med det samme.

Noter:

Server med enten hjemmelavede pomfritter eller hjemmelavet kartoffelmos.
Lad hver at gå på kompromis med kvaliteten af dine råvarer. Uanset om det er oksekød, bacon, champignon eller paprika. Denne ret smager fantastisk men kræver gode råvarer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *