10. september 2017 Kristoffer 0Kommentarer

Hvem elsker ikke en god hjemmelavet æggekage. Den smager helt fantastisk og så er den nem at lave. En æggekage er lidt af en drømme-ret når der skal ryddes op i køleskabet. Denne version med kartofel og chorizo er en favorit på vores brunch og frokostbord. Den er også perfekt til aftensmad, men et par gode skiver hjemmebagt rugbrød.

Antal personer:

2 – 4 (alt efter om det er aftensmad eller frokost/brunch)

Ingredienser:

6 stk. kartofler (kolde – du kan fint bruge kartofler fra dagen før.)
1 løg
8 stk. æg
2 spsk. hvedemel
1 dl. mælk
1 tsk. peber
1 tsk. salt
1 tomat
4 skiver bacon
160 gr. chorizo pølse
Purløg

Opskrift:

  1. Skær dine kartofler i mindre stykker. Jeg deler mine kartofler på midten og skærer dem i skiver på ca. 0.5 cm i tykkelsen. Har du ikke kartofler fra dagen før, skrælles og koges nogle nye.
  2. Hak dit løg fint.
  3. PIsk æg, mel, mælk, peber og salt sammen.
  4. Skær din chorizo pølse i skiver, jeg skærer mine ca. 0.5 cm i tykkelsen.
  5. Steg chorizo og løg på en pande et par minutter. Tilsæt dine kartofelstykker og setg endnu et par minutter.
  6. Hæld æggemassen over løg, chorizo og kartofler. Skrue ned for varmen og steg din æggekage færdig ved middel varme. Du kan evt. lægge et låg over panden, så går det hurtigere. Med låg skal den ca. have 10 – 15 minutter, uden låg ca. 25 – 30 minutter.
  7. Imens steger du din bacon på en pande, når den er færdig, lægges stykkerne på køkkenrulle.
  8. Skær dine tomater i fine både.
  9. Skyld din purløg.
  10. Når æggekagen er færdig, lægges bacon og tomater på æggekagen og der klippes purløg over.
  11. Serveres varm og i panden.

Noter:

Du kan stort set selv bestemme indhold i din æggekage. Har du ikke chorizo, kan du fint erstatte det med bacon. Du kan også putte forskellige grøntsager i din æggekage hvis du ikke er til kartofler.
Dette er dog en af mine favoritter, da chorizoen giver et ekstra pift og lidt bid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *